Column: De smoelbeschermer

Het woord mondkapje en het woord cool, wie had ooit gedacht dat deze twee hand-in-hand zouden gaan? Het lijkt er sterk op dat COVID 19 ook de hersenpan van de gemiddelde Nederlander heeft aangetast. Een facecover is zelfs al het nieuwe normaal in de fashionwereld. Vergeet die hippe tas of stoere patta’s, sinds het coronatijdperk stelt je outfit niets meer voor zonder bijbehorende accessoire voor je snuit. Van Burberry tot panterprint, van BMW tot John Deer. Werkelijk aan iedereen wordt gedacht.

Ik hou mijn hart vast tot ‘t moment aanbreekt dat je niet alleen in het openbaar vervoer, maar ook in de kroeg verplicht zo'n onding moet dragen. Komt er dan een ontheffing voor mensen die extreem veel dorst hebben? Of voor mensen die oren missen? En wanneer je al positief getest bent op het coronavirus, heeft je glimlach dan vrij spel? Zal de invoering van mondkapjes zorgen voor een nieuwe verdeeldheid in de samenleving? 

“Nederland is het land van de handel”, sprak onze Minister President vol trots tijdens één van zijn persconferenties. Dat blijkt wel weer. Een bekende beddenfabrikant schuift de matrassen opzij en een lokale eventorganisator stopt met de productie van kleding en decoratiemateriaal. Er wordt massaal gewerkt aan de productie van niet-medische mondkapjes. Niet medisch maar wel functioneel? Oh wacht, laten we de prijs voor een acceptabel mondkapje niet vergeten. Mijn tegenzin is niet fris te noemen als ik € 40,00 moet neertellen voor eentje die enigszins matcht bij mijn outfit.

Zodra Mark Rutte in een nieuwe persconferentie de uitspraak doet dat iedereen verplicht een smoelbeschermer moet dragen in het openbare leven, verbouw ik mijn schuur tot kroeg en mijn achtertuin tot strand. Ik wacht rustig tot dit modehype is overgewaaid en ik weer openlijk kan glimlachen.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0