Mijn backpack & ik

Reizen maken doe je samen. Tenminste, als ik de meeste mensen om mij heen moet geloven. Maar is dat ook zo? Hoe leuk al mijn reizen tot nu toe ook waren, ik fantaseer er al jaren over hoe het zou zijn om een keer helemaal alleen te vertrekken. Weg van hier, volledig uit m’n comfortzone stappen en compleet op mezelf aangewezen zijn. Op vakantie wil toch iedereen het liefst zelf bepalen waar je zin in hebt? Niks geen concessies maar gewoon zien waar het avontuur je brengt. Mijn vrije weken staan al een tijdje met koeienletters in m’n agenda. De tijd dringt en ik moet toch echt eens met een idee op de proppen komen want zonder reisgenoot komt die vakantie er niet vanzelf. Terwijl ik het internet afstruin naar eventuele opties begrijp ik even helemaal niets van mezelf. Waarom heb ik al die tijd gefantaseerd over iets wat ik eigenlijk rete spannend vind? Waarom wil ik de mooiste periode van het jaar 24/7 met mijzelf doorbrengen? De antwoorden heb ik helaas niet maar iets in mij schreeuwt heel hard dat ik het gewoon moet doen. Een grotere uitdaging kan ik mijzelf niet geven. Dus stoppen met twijfelen en plannen maken!

Het maken van avontuurlijke rondreizen blijft mijn favoriet. Ondanks dat er genoeg bestemmingen zijn die ik nog wil bezoeken, heb ik er nu meer moeite mee om een juiste keuze te maken. Ik scrol door de websites met georganiseerde (single) reizen maar bij het woord ‘georganiseerd’ haak ik al af. Bij het woord single trouwens ook. Alles van begin tot einde gepland met een groep reisgenoten die je niet zelf voor het uitkiezen hebt is niet bepaald mijn ding. Tenminste, niet meer. Ik speur verder en word direct enthousiast van een nieuwe trend, een zogeheten yoga ‘retraite’. Op een unieke plek, middenin de natuur helemaal zen worden en genieten van lekker eten klinkt als een perfect plan. Maar helaas. Na het zien van het programma en de torenhoge prijzen haak ik opnieuw af. 'Go with the flow’ is eigenlijk iets dat veel beter bij mij past. De gaafste momenten zijn toch vaak de momenten die zich spontaan voordoen. Hiermee is mijn definitieve keuze gemaakt. Ik ga op reis, ongeorganiseerd met enkel mijn backpack en ik!

 

Tijd voor de volgende keuze. Waar gaat de reis naar toe? Mijn eerste ingeving is zo ver mogelijk! Met slechts twee vrije weken en een beperkt budget besluit ik dat Zuid Europa ook een prima optie is. Want dat Europa veel te bieden heeft heb ik het afgelopen jaar wel ontdekt! Mijn eisen? Genoeg te zien, voldoende opties om te hiken en in trek bij andere solo reizigers zou ook wel prettig zijn. Juist de ontmoetingen met andere reizigers kunnen weleens de beste herinneringen gaan opleveren. Daarnaast moet de bestemming natuurlijk veilig genoeg zijn om alleen te reizen. Maar ja, op basis waarvan bepaal je dat? Ik ben godzijdank gezegend met een sterke intuïtie (vind ik zelf) en ik sta mijn mannetje wel. Ik bekijk de kaart van Europa en mijn eerste ingeving is Italië. Ondanks dat ik al veel mooie plekken in Italië heb bezocht, wil ik zo graag nog meer van het land ontdekken. Het land waarvan ik al blij word als ik de taal hoor. Het land van de lekkerste koffie, heerlijke wijn en een onwijs goede keuken. Het zuidelijke puntje van Italië doorstaat mijn checklist en als ik iets eenmaal in mijn hoofd heb, dan krijg ik het er niet meer uit. Ik zoek naar een goede deal en besluit direct door te pakken. De tickets zijn geboekt en mijn eerste solo-reis is een feit! 


Begin oktober vlieg ik samen met mijn backpack naar het veelbelovende eiland Sicilië! Uiteraard ga ik mijn ervaringen met het ‘solo reizen’ en de bestemming Sicilië uitgebreid met jullie delen. Aftellen!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Kirsten (donderdag, 30 augustus 2018 21:09)

    You go girl! Sparkle er wat op los daar! Buona vacanza in bella Italia!