Genomineerd voor de Liebster Award!

Precies een jaar geleden heb ik het besluit genomen om 'mijn verhalen' niet langer voor mijzelf op te schrijven. Ik volgde mijn gevoel en met veel enthousiasme opende ik mijn eigen website www.amberontdekt.nl. Als blogger blijft het leuk om te horen dat je met je blog anderen inspireert, motiveert of vermaakt. De reacties werken voor mij in ieder geval erg motiverend. Twee weken geleden kreeg ik wel een hele bijzondere waardering binnen. Ik open nietsvermoedend mijn Instagram-account en zie een bericht in mijn inbox van een afzender die ik niet direct kan plaatsen. Het blijkt een nominatie voor de Liebster Award. Jeeee een nominatie! Wat gaaf!

Genomineerd voor de Liebster Award. Klinkt goed, maar wat houdt het eigenlijk in? Het betreft een prijs waarvoor andere bloggers je kunnen nomineren. Op deze manier komt het genomineerde blog even in de schijnwerpers te staan en het geeft de lezers de kans om de persoon achter het blog een beetje beter te leren kennen. Ik voel me vereerd door de nominatie die ik van Carina Noordeloos heb gekregen. Op haar online blog schreef zij in de nominatie het volgende over mij: 

 

"Mooie wereld, door de ogen van een Amber. Amber neemt je in haar blogs, als het ware in haar koffer, mee op reis. Vol enthousiasme klimt deze levensgenieter na ieder avontuur in de pen om haar ontdekkingen, die zij beleeft als Cabin Attendant bij KLM Cityhopper, met ons te delen."

 
Waardering ontvangen voor iets wat je met veel passie doet. Ik krijg er een heel warm gevoel van en ik denk dat het voor iedereen geldt als je gewaardeerd wordt. En het is natuurlijk een bevestiging dat ik door moet gaan met datgene waar ik blij van word! Als onderdeel van de nominatie moet ik iets meer over mijzelf vertellen aan de hand van een aantal vragen. Nieuwsgierig naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder...
     

        

10 vragen aan mij

 

1.) Wat was jouw eerste gedachte toen je vanmorgen wakker werd?

Ik werd wakker in Bremen en heb in tijden niet zo beroerd geslapen. De slecht ventilerende hotelkamer, het veel te dunne kussen en de Glühwein (waar ik gistermiddag bij een bezoek aan de kerstmarkt iets te enthousiast van heb gedronken) zitten mij enorm in de weg. Het is midden in de nacht, 3:45 uur op de klok, en over 45 minuten moet ik alweer fris en fruitig aanschuiven aan het ontbijt. Mijn eerste gedachte toen ik wakker werd? HELP! Hoe overleef ik deze werkdag in het blauw? 

 

2.) Facebook, Instagram, Snapchat of Twitter? En waarom?
Voor mij is Social Media een hele leuke verslaving maar tegelijkertijd ook een enorme energieslurper. Om die reden maak ik alleen gebruik van de eerste twee, waarbij ik de meeste tijd doorbreng op Instagram. Ik ben gek op mooie foto’s en ik vind het leuk om regelmatig een leuke foto te plaatsen. Op deze manier neem ik mensen een beetje met mij mee op reis.

 

3.) Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Ik ben iemand die altijd heel veel droomt en fantaseert en daar ook nooit mee ophoudt. Mensen met veel wensen zijn het gelukkigst is mij ooit verteld. Dat kan wel kloppen :). Een Bucketlist opstellen ben ik nooit aan begonnen, omdat ik niet zou weten waar ik zou moeten beginnen en waar ik moet eindigen. Ik geloof dat dingen op je pad komen om een bepaalde reden en op een bepaald moment. Een bucketlist heb ik dan ook niet nodig. Gewoon doen waar je blij van wordt op het juiste moment.

 

4. Wat is het mooiste boek dat jij gelezen hebt?

'Haar naam was Sarah' van Tatiana de Rosnay. Een aangrijpend boek dat zich afspeelt in Parijs, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik heb het boek met tranen in mijn ogen gelezen en ik was niet in staat om het weg te leggen. 

 

5. Je kookt een diner voor familie of vrienden, wat ga jij maken?

Ik ben ontzettend gek op uitgebreid koken maar sinds mijn werk als Cabin Attendant ben ik te veel van huis en komt het er weinig van. Ik eet vaker buiten de deur of schuif gezellig bij familie of vrienden aan. Als ik dan toch eters krijg dan kies ik voor mijn favoriete Risotto met bospaddenstoelen. Die doet het altijd goed ;).

 

6. Hangt er bij jou thuis kunst aan de muur? En wat?

Helemaal niks op dit moment. Ik hou van een rustig huis met niet al te veel kleur. Ik heb om die reden ook geen schilderijen of iets van kunst in huis. 

Hamilton Bay - West Australië
Hamilton Bay - West Australië

7. In welk land heb jij het mooiste vakantiekiekje genomen? Mogen wij die zien?

De mooiste vakantiekiekjes heb ik gemaakt tijdens mijn reis door Australië & Nieuw Zeeland in 2011. Ik ben in november dit jaar opnieuw naar Australië afgereisd. Onderstaande foto is tijdens mijn eerste reis genomen op Hamilton Bay, gelegen aan de Westkust van mijn favoriete vakantiebestemming. 

 

8. Wat is jouw definitie van geluk?

Geluk is voor mij de innerlijke rust vinden, tevreden zijn met jezelf en het leven dat je leidt. Gewoon kunnen genieten van de dagelijkse dingen. Niet van alles 'moeten' van jezelf maar jezelf toestaan om te doen waar jij op dat moment blij van wordt.

 

9. Wat zou iedereen volgens jou een keer in zijn/haar leven moeten doen?

Een tijd in het buitenland wonen. Het leert je buiten de lijntjes te kleuren en je komt jezelf hoe dan ook tegen. Ik heb tweemaal in mijn leven een lange tijd in het buitenland gewoond en het heeft mijzelf en de kijk op de wereld enorm verrijkt!

 

10. Welke liedje is jouw guilty pleasure? 

Let’s go hand in hand’ van Dune 

 

 

En de genomineerden bloggers zijn... 

 

Als genomineerde heb ik zelf ook de eer om bloggers te nomineren. Omdat ik het belangrijk vind om alleen die personen te nomineren waarvan ik ook echt vind dat zij dit verdienen, heb ik het gehouden bij twee toppers die ik graag onder de aandacht wil brengen: Debby van ‘Change the Habbit’ en Sanne van ‘New Mama’!

 

Beste bloggers, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de Liebster Award!

 

Change the Habit:

Debby Geissler schrijft eerlijk, direct en recht uit haar hart. In haar blog neemt ze je mee in haar 'Rollercoaster of life'.
In 2014 startte ze onder de noemer Debskig met bloggen over haar grenzeloze verliefdheid in Tunesië. Sinds enkele maanden is ze gestart met schrijven en werken onder de noemer 'Change the Habit’. Op haar blog deelt ze met regelmaat haar ervaringen in haar persoonlijke ontwikkeling en de zoektocht naar geluk. Ik waardeer haar openheid en haar pakkende manier van schrijven en ben een trouwe lezer.

 

New Mama:

Sanne Hekman is sinds juni 2014 moeder van Lena en schrijft in haar blog New Mama heel puur en liefdevol over alles wat het moederschap zo mooi maakt. Haar doel is om juist de moeders te bereiken die zich herkennen in de positiviteit en het intense geluk van het moederschap. Met haar blogs en prachtige foto’s inspireert zij niet alleen moeders, ook mij inspireert ze. Nu nog in de rol van tante maar ooit hopelijk ook als moeder en dan zal ik haar wijsheden zeker meenemen!

   
 

De vragen

De volgende 10 vragen zijn onderdeel van de nominatie. Debby en Sanne, aan jullie de eer om deze te beantwoorden.

 1. Kun jij jezelf in 5 woorden omschrijven?
 2. Op welke manier is je passie voor schrijven ontstaan?
 3. Op welk blogartikel ben je zelf het meest trots en waarom?
 4. Als je de kans zou krijgen om voor een groot tijdschrift een artikel te mogen schrijven, waarover zou dit artikel dan gaan?
 5. Aan welke vakantiebestemming heb je de mooiste herinneringen en waarom?
 6. Wie of wat is jouw grootste inspiratie?
 7. Op welke manier kun jij jezelf ontspannen?
 8. Wat doe je als je niet aan het bloggen bent?
 9. Wat is jouw quilty pleasure?
 10. Als alles mogelijk zou zijn, wat zou je dan willen doen?

 

 

Spelregels Liebster Award

 • Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Nomineer andere bloggers
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost
 • Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

 

Veel succes met de nominatie en ik kijk uit naar jullie antwoorden!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0