Wedding bubble

Trouwen. Het heeft nooit bovenaan mijn lijstje met dromen gestaan omdat ik ten eerste niet zo'n held ben in sparen en ten tweede liever mijn geld spendeer aan een enkele reis paradijs. Maar zodra ik weer een bruiloft heb, word ik compleet opgezogen in de 'wedding bubble' en vind ik trouwen fantastisch! Ik loop de hele dag met een enorme grijns rond en ben zwaar vatbaar voor iedere vorm van romantiek. Emotioneel gezien bereik ik mijn top en dan met name als er lieve woorden worden gesproken en pakkende muziek wordt gedraaid. Tegenwoordig heb je zelfs live muziek tijdens de ceremonie, nou dan kun je mij echt opvegen. Tijdens de dag maak ik continu aantekeningen in m'n hoofd wat ik juist wel of juist niet zou willen op mijn 'eigen' bruiloft. Bizar dat ik daar over nadenk, want om te kunnen trouwen is een man niet overbodig. Misschien verstandig om die eerst eens te strikken voordat ik verdere plannen maak. ;)

Afgelopen weken had ik maar liefst twee trouwerijen. Op beide dagen was ik uitgenodigd als daggast en dat maakt zo'n feestje natuurlijk wel extra bijzonder. Het is fantastisch om je vriendinnen zo te zien stralen in hun droomjurken en hun veelste knappe vent aan hun zij. Ik kan mij eigenlijk geen beter feestje voorstellen dan een trouwerij. Of kwam dat in dit geval vooral door de leuke bruidsparen en genodigden? Ik bekijk dingen graag van de positieve kant en ik geloof ondanks de trend om te gaan scheiden nog 100% in het huwelijk. Het idee dat een vent zich kwetsbaar opstelt en jou vraagt om zijn vrouw te worden is toch al geweldig? Ik zou smelten bij het idee. Ik denk zelfs dat je mij kan reanimeren als het ooit zover komt. Op dit moment zie ik vooral de voordelen van het bijwonen van een huwelijk. Op zo'n dag mag je namelijk even je best doen om te 'shinen' en je krijgt toestemming om jezelf op die veelte dure jurk te trakteren. En een paar leuke hakken, een bijpassend tasje, gelakte nagels en ook nog even langs de kapper om je haar te laten stylen. Want ook als gast ben je op een trouwerij op je mooist! Tenminste, dat is wel de bedoeling :). 

 

Het is gebruikelijk dat de bruid op zo'n dag haar trouwboeket over haar rechter schouder gooit en de vrijgezelle dames deze proberen te vangen. In de praktijk doet iedere vrouw mee, want iedereen wil natuurlijk het boeket vangen. Ik vind het altijd een hilarisch moment en ben rete fanatiek! De vrouwen gooien elkaar nog net niet opzij. Mijn tactiek: zorg gewoon dat je recht achter de bruid staat. Het bijgeloof is namelijk dat de vrijgezelle dame die hem vangt, de eerst volgende is die in het huwelijksbootje stapt. En ja hoor, daar gaat ie! 'Yes, I've got him!' Uiteraard wordt dit moment ook vastgelegd door de enthousiaste en fanatieke trouwfotografen.

 

De hele dag hangt aan elkaar van eten, snaaien, drinken en proosten. Ik weet zeker dat je op een gemiddelde trouwerij minstens 2 kilo aankomt van al het eten en de alcohol. Voordat de avondgasten arriveren heb ik een stoelgang van een geobstipeerde geit. Ik eet en drink namelijk alles door elkaar en dan heb ik het nog niet over de hoeveelheden. De lekkere hapjes die 's avonds nog rondgaan sla ik om deze reden maar af. Tijdens het avondfeest kan ik gelukkig alles weer los swingen op de dansvloer. Een echte trouwerij eindigt voor mij sowieso met een knalfeest, waarbij je op z'n minst pirouettes draait, swingt aan de hand van de vader van de bruid en met een ontvreemde stropdas op je voorhoofd loopt te hossen. Je wisselt de wijn af met bier, sterke drank en wat spa rood voor de stabiliteit. Ik ben helemaal in mijn element en sta zelfs om middernacht nog steeds op m'n hoge hakken op de  dansvloer. De blaren voel ik tijdens de avond niet, maar die ontdek ik wel als het feest ten einde is. Liefde verdooft zeggen ze toch? Bij mij wel, want ik ben iedere bruiloft compleet in de wolken! 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nelly Tolsma (vrijdag, 14 juli 2017 20:33)

    Wat weer een leuk verhaal Amber ! Groet Nelly