Hang de slingers op, waar je ook bent!

Ik heb het geluk dat ik uitgerekend op mijn verjaardag aan het werk mag! Na een korte nacht en een hele fijne avond rondstruinen in het prachtige Krakau vliegen we op 2 juni (met een extra rimpel) via Amsterdam naar het Noorse Trondheim. Deze bestemming staat hoog op m'n lijstje! Het voelt daarom als een 'cadeautje' dat ik uitgerekend op deze 'speciale' dag naar Trondheim vlieg. Alhoewel, speciaal? Sinds het moment dat ik '30' ben geworden heeft het enthousiasme rond mijn verjaardag zich ingeruild voor iets anders. Natuurlijk ben ik dankbaar om deze leeftijd te bereiken, maar ik vind het stempeltje 30-plusser toch best wel een dingetje. Ik voel me namelijk absoluut geen dertiger en blijkbaar zie ik er ook niet uit als een dertiger. Ik word steevast jonger geschat en een passagier aan boord complimenteerde mij onlangs nog met het feit dat ik helemaal geen 'vliegrimpels' heb. Dit jaar word ik voor de 5e keer opnieuw 28 lentes jong. Oké, genoeg zelfmedelijden! Als je jarig bent, moet je natuurlijk wel gewoon de slingers op hangen!

Omdat een rondje geven in Trondheim al gauw een dagsalaris kost, initieert de gezagvoerder om wat flessen wijn in de taxfreeshop op Schiphol te bestellen. Een strak plan, want zonder drankjes geen verjaardag. De wijn wordt voor vertrek nog snel aan boord bezorgd, op de bestemming is het 14 graden, 't zonnetje schijnt volop en we zijn met z'n allen in de juiste mood. Let's go to Trondheim! Het hotel is werkelijk een plaatje. Gelegen aan de haven, prachtige kamers met uitzicht op de cruiseschepen en het centrum op loopafstand. Wow, ik heb slechtere verjaardagen gekend! We frissen ons op en ik scoor vier gebakjes bij de bakker, die hopelijk de vele Noorse Kronen dubbel en dwars waard zijn. Met z'n vieren maken we een hele mooie wandeling naar het hoogste punt, waar we in het zonnetje neerstrijken en genieten van witte wijn en taart. Al voel ik me niet bepaald jarig, het is natuurlijk wel heel bijzonder om het op deze plek te vieren! Aan het einde van de middag lopen we dezelfde route weer naar beneden, langs alle kleurrijke huisjes. De sfeer in Trondheim is perfect, het leeft op straat maar het voelt tegelijkertijd zo heerlijk rustig aan! Een kleurrijk sereen stadje tussen de bergen en het groen. De zon schijnt en we nemen plaats op een vol terras aan het water, waar we gezamenlijk een hapje eten. Het is erg gezellig maar mijn bed roept, want de wekker gaat de volgende dag al extreem vroeg. 


Om exact 3:30 uur schrik ik wakker van m'n loeiharde wekker en zit ik rechtop in bed. Ik trek de gordijnen open en kijk uit over de mooie haven van Trondheim. Het is nog steeds volop licht buiten, een rare gewaarwording rond dit tijdstip. In deze periode blijft het in het gehele noordelijk halfrond 24 uur per dag licht. Best aangenaam als je wekker rond dit tijdstip gaat, want het maakt 't wakker worden een stuk eenvoudiger! 


De volgende bestemming is Teeside Valley in de UK. De zon schijnt en mijn Engelse collega Lisa heeft haar vriendje weten te strikken om in de auto te stappen en naar 't hotel te komen en ons samen met hondje Lola naar de kust van Yorkshire te rijden. Na een uurtje komen we aan in het historische plaatsje Whitby, waar we de auto parkeren bij het kasteel Whitby Abbey. We wandelen door het groene landschap en drinken Engelse thee met scones, clothed cream en jam. Hoe Engelser wil je het hebben. Ik trek snel de theezakjes uit m'n pot thee want als echte Nederlander gruwel ik van 'black tea'. We lopen de heuvel af richting het toeristische havenstadje. Hondje Lola geniet van alle aandacht en loopt al kwispelend achter ons aan. We strijken neer op een terrasje, genieten van de zon en lachen om de luidruchtige Engelse voorbijgangers die iets te lang op het terras hebben gezeten. We sluiten de dag samen af met 'the best fish & chips in town'. De laatste stop is opnieuw in Engeland, ditmaal in Norwich. Niet alleen wij maar ook de heren uit de cockpit zijn behoorlijk gaar van het vroege opstaan en we besluiten alle plannen om iets te ondernemen over boord te gooien. We strijken neer bij een Engelse pub, bestellen 4 grote 'pints' bier en vermaken ons de rest van de middag met flauwe Engelse humor. 


Na 6 dagen achter elkaar gewerkt te hebben land ik maandags met een grote glimlach op Schiphol! Wat een fijne dagen heb ik gehad en wat verlang ik nu naar mijn eigen bed. Een week lang voor 5 uur opstaan is best slopend. 'Living the dream' zoals we gekscherend tegen elkaar zeggen. Niet alleen op momenten dat we genieten van leuke dingen maar ook als we om 5 uur in de ochtend aan het ontbijt zitten. Het plezier in deze heerlijke baan maakt alles goed, dus 'Living the dream' is geen woord aan gelogen!

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  L. Kunst (dinsdag, 06 juni 2017 16:25)

  Wat een heerlijke blog weer! En leuke foto's! �

 • #2

  Miranda (dinsdag, 06 juni 2017 19:58)

  LOVE your stories! Echt heel leuk hoe je schrijft en je ervaringen deelt.

 • #3

  Amber (dinsdag, 06 juni 2017 20:34)

  Dankjewel Miranda en Laura! Leuk om jullie als trouwe volgers te hebben :-)

 • #4

  Pjirkje (woensdag, 07 juni 2017 06:43)

  Het is zooo leuk hoe je schrijft! Fantastisch wat je allemaal meemaakt. Je maakt vele mensen jaloers denk ik. Heerlijk om te lezen:) Thanks

 • #5

  Ton (donderdag, 08 juni 2017 00:01)

  geweldige foto's dushi!!!

 • #6

  Mam (vrijdag, 16 juni 2017 20:48)

  Super❤️

 • #7

  Yannick (dinsdag, 20 juni 2017 23:21)

  Klinkt als een feestje! Wat heerlijk allemaal :)