Lucky bird

"Geluk is als een boemerang, het komt terug bij degene die het geeft."

Deze quote is voor mij zo herkenbaar. De afgelopen maanden heb ik heel veel energie en geluk geïnvesteerd in de verhuizing naar een nieuwe stad, een nieuwe huisgenoot en natuurlijk mijn nieuwe baan. En wat heb ik daar veel voor terug gekregen! Mijn leven heeft een totaal andere wending gekregen en is totaal niet verlopen zoals ik ooit had gedacht. Daar ben ik meer dan dankbaar voor! Ik ben zonder twijfel een lucky bird! Het geluk lacht mij toe en dat is soms ook best een beetje eng. Want hoeveel geluk kan een mens hebben en wanneer houdt het op? Dat laatste besluit ik maar niet te lang bij stil te staan. Genieten van wat je hebt. Carpe Diem!
Eigenlijk zou je in het dagelijkse leven wel wat vaker stil moeten staan bij je eigen geluk en dit ook overbrengen op anderen. Want waarom zou je het alleen voor jezelf houden? Een klein gebaar zoals even glimlachen naar een voorbijganger, mensen verrassen zonder aanleiding, een compliment uitdelen. Er zijn genoeg simpele mogelijkheden maar toch lijkt het vaker niet dan wel te gebeuren. Ik vraag me vaak af waarom? Waarschijnlijk omdat we in een land als Nederland worden geleefd, te veel gefocust zijn op tijd en iedereen altijd haast lijkt te hebben. Ik merk dat ik mij er zelf ook vaak schuldig aan maak en dat het gemakkelijker gaat als ik het 'magische uniform' aantrek. De rust en vrijheid die ik dan ervaar is het perfecte uitgangspunt. Ooit las ik een artikel over het overbrengen van geluk en het effect daarvan op je eigen stemming. Ik heb het uiteraard eens uitgeprobeerd en met een dikke glimlach liep ik door de stad en begroette onbekende mensen of maakte even een praatje. Al die enthousiaste reacties en die lachende mensen gaven mij direct energie. Het kostte mij weinig moeite en ik kan het dan ook iedereen aanraden. Wat je geeft krijg je 9 van de 10 keer terug! 

In mijn nieuwe baan ben ik elke dag bezig met het overbrengen van geluk. Onder de collega's van KLM heerst een enorm positieve 'vibe' en ik verbaas mij steeds weer over alle enthousiaste en vriendelijke collega's die ik ontmoet op de route. Het warme en trotse KLM-gevoel overbrengen op onze passagiers gaat echt vanzelf als je besmet bent met het blauwe virus en deel uitmaakt van de blauwe familie. Het prachtige reclamespotje 'Moving your World' brengt goed in beeld wat hiermee wordt bedoeld en deze moet je ook echt even bekijken als je dit nog niet hebt gedaan. Op het juiste moment iets extra's doen en de passagier raken met iets wat hij of zij altijd bij blijft.
Ik leg mensen graag in de watten, zet graag een paar stappen extra en ben dus helemaal op m'n plek in deze organisatie. Afgelopen week had ik een ontzettend lieve Surinaamse vrouw aan boord waar ik een fijn gesprek mee had. Ze uitte haar ongenoegen over de strenge controles die ze in de UK moest doorstaan vanwege alle medicatie die ze mee moest nemen in haar handbagage. Ik wist dat ik juist bij haar iets kon doen, waardoor ze de ellende van het ziek zijn even zou vergeten. Kort voor de landing ging ik op m'n hurken zitten en gaf ik haar een doosje met daarin 5 kleine gelukspoppetjes. Ik legde haar uit dat ze d'r zorgen moest vertellen aan deze poppetjes en deze daarna onder het kussen moest leggen voor 't slapen gaan. De volgende ochtend zullen de zorgen weg zijn. Er verscheen direct een enorme glimlach op haar gezicht en het enige wat ze tegen mij zei waren de woorden "Oooh... Ik hou van u!" Je begrijpt dat hierdoor niet alleen haar vlucht meer dan geslaagd was maar ook ook 'mijn wereld even bewoog'. Ik hou van mijn werk en ik voel mij elke dag weer een 'Lucky Bird' dat ik dit mag meemaken!

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Laura Kunst (maandag, 08 mei 2017 15:21)

  Erg mooi Amber! ❤️

 • #2

  Mam (maandag, 08 mei 2017 19:47)

  ❤️
  Hartverwarmend en zie mezelf soms terug in jou houding tegenover medemensen , die al blij worden omdat je ze vriendelijk groet�

 • #3

  Yannick (dinsdag, 09 mei 2017 00:57)

  Je hebt de return to sender box goed ingezet! Geweldig voorbeeld van moving your world. Keep up the good work!

 • #4

  Sophie (dinsdag, 09 mei 2017 01:44)

  Lieve Amber ,
  Jij zat in mijn groep met je tante op rondreis door Sri Lanka ergens 2005/2006 herrinner ik me . Ik heb jou toen al mogen leren kennen als n postieve vibe die van alles kon genieten! Ik zei nog jij kan zo mijn taak als reisleidster overnemen en nu doe je dit in de lucht je bent op je plek bij de blauwe club meid��
  De passagiers mogen trots zijn dat ze jou aan boord hebben.
  Follow je hart, en ..... geef t door
  Dikke zoen!
  Sophie

 • #5

  Amber (dinsdag, 09 mei 2017 09:01)

  Lieve Sophie!
  Bedankt voor je berichtje, wat ontzettend lief! Ik herinner mij het nog goed dat je dat zei. Ik wilde dolgraag in jouw voetsporen treden als reisleider of stewardess :) Nu sta ik hier, net als jij destijds ook hebt gedaan! Een voorbeeld voor mij :)))

  Veel liefs, Amber

 • #6

  Denise (dinsdag, 09 mei 2017 09:13)

  Erg mooi geschreven Amber!�

 • #7

  Stessonline (donderdag, 11 mei 2017 10:43)

  Wat een leuke blog. Zo heerlijk positief. En fantastisch dat je zulke mooie extraatjes voor je passagiers doet.

 • #8

  Amber (donderdag, 11 mei 2017 19:12)

  Dankjewel Denise en Elles van Stess online! :) leuk dat jullie het met plezier lezen!

 • #9

  Jill (donderdag, 11 mei 2017 23:31)

  Kei leuk!

 • #10

  Henrike Schotman (maandag, 24 juli 2017 15:17)

  Hey Amber, wat leuk om je stukjes telkens te lezen! heerlijk positief! en wat fijn dat je dit aan mensen mee kan geven, een lieve glimlach of hartelijk woordje maakt de wereld al zoveel mooier! Succes en maak de wereld mooier op je eigen unieke manier <3
  Sprankelende groet Henrike

 • #11

  Amber (maandag, 24 juli 2017 16:22)

  Bedankt voor je lieve berichtje Henrike! :-)