Nieuwe start in 't mooie Utrecht!

't Koffieboontje
't Koffieboontje

"Uren later zit ik helemaal opgeladen op m'n fiets en ondanks de regen geniet ik van het ultieme gevoel van vrijheid. Alles wat nu op m'n pad komt en nog gaat komen is volledig onbekend. Een nieuwe stad. Een nieuwe baan. Een nieuwe woning. En een nieuwe huisgenoot."

 

En dan is het ineens 6 maart.. Na hectische weken van verhuizen en alles afronden op m'n vorige baan is het vandaag eindelijk zover. Ik neem afscheid van m'n tijdelijk onderkomen en stap vol enthousiasme en gezonde spanning in m'n Peugeot 107. M'n fijne bakkie die ik de laatste weken behoorlijk heb verwaarloosd en voornamelijk heb gebruikt als opslag en verhuiswagen. Vandaag pak ik hem voor de 3e en laatste keer tot de nok toe vol. Anderhalf uur later rij ik met een dikke glimlach Oudwijk binnen en parkeer ik m'n Peugeot voor de deur van mijn nieuwe woning. De verhuizing naar Utrecht is een feit.

De plannen die ik had gemaakt om Utrecht te ontdekken vallen letterlijk in het water. Het komt met bakken uit de lucht. De eerste twee dagen breng ik daarom door met inpakken, rommelen, poetsen, en inrichten. Ik ga helemaal op in m'n nieuwe stekkie maar ben nog niet gewend aan de spekgladde gelakte traptreden. Whoop whoop, AU! Een warm welkom in Utrecht met een bontgekleurd achterwerk is het resultaat. M'n huisgenoot en ik shoppen de laatste items voor onze gezamenlijke woonkamer en zijn beide enorm blij met het resultaat. Op dag drie is alles aan kant en stap ik ondanks de regen op de fiets voor een koffiedate met een oud studiegenootje. Het is ruim 10 jaar geleden dat we elkaar hebben gezien. Mijn nieuwe baan en deze stad brengen ons weer samen, want we worden collega's. Het is wennen aan het drukke verkeer en meerdere dingen tegelijk doen is nou niet echt mijn talent. Fietsen, navigeren, m'n paraplu in de juiste positie houden en opletten op het verkeer. En dat allemaal in één adem. Desondanks rij ik in één keer naar het afgesproken adres: BROEI. Ik parkeer m'n fiets aan de gracht, heb ruzie met het belachelijk grote hangslot en wordt alsnog zeiknat. Toch blijft ik glimlachen. Het weerzien met Manon is zó leuk! We kletsen urenlang over haar ervaringen op de Cityhopper en krijg een KLM spoedcursus. Ook de locatie waar we zitten is boven verwachting. Een ontzettend leuk en alternatief lunchtentje waar het op een gemiddelde woensdagmiddag vol zit met mensen die de gezelligheid opzoeken, willen studeren of vergaderen. De lunchkaart is über biologisch, heb dan ook geen idee wat ik bestel maar het blijkt onwijs lekker. Uren later zit ik helemaal opgeladen op m'n fiets en ondanks dat het nog steeds regent geniet ik van het ultieme gevoel van vrijheid. Alles wat nu op m'n pad komt en nog gaat komen is volledig onbekend. Een nieuwe stad. Een nieuwe baan. Een nieuwe woning. En een nieuwe huisgenoot. Gek genoeg vind ik al die veranderingen op hetzelfde moment juist zo leuk. Even uit je comfortzone stappen is sowieso niet verkeerd!

 

De volgende dag staat in het teken van m'n nieuwe baan en ik stap in m'n auto op weg naar Schiphol. Mijn goede voornemen om op tijd de deur uit te gaan om files te vermijden is compleet mislukt. De vakantiemodus staat volledig aan. De drukte op de weg is ook iets waar ik nog even aan moet wennen en ik besluit daarom de auto op Schiphol Oost te parkeren en gebruik te maken van het openbaar vervoer. Aangekomen bij het 'Badgecenter' moet ik helaas een nieuwe afspraak plannen om m'n parkeerpas in ontvangst te nemen. Mijn afspraak er na is gelijk het hoogtepunt van de dag: ik mag m'n uniform passen! Alles wordt doorgemeten en vanaf het moment dat ik m'n uniform aan heb gaat de glimlach niet meer van mijn gezicht. In het mooie KLM blauw voel ik me helemaal top en het besef dat het eindelijk gaat beginnen komt nu echt. Ik pak aansluitend de bus naar de luchthaven om nog even sfeer te proeven en op zoek te gaan naar de juiste pumps. Beide missies zijn absoluut geslaagd!

 

De rest van de week breng ik mijn tijd door met ontspannen, hardlopen en fietsen door de stad en koffie drinken in één van de leuke koffietentjes, want die zijn er in overvloed. Daarnaast breekt het voorjaars zonnetje eindelijk door. Zucht.. Wat is dit fijn! Ik ben deze week alvast gestart met studeren ter voorbereiding op m'n INI die over een week al gaat starten! Een INI (initial) is een intensieve opleidingsperiode van de luchtvaartmaatschappij van 4,5 week, waarbij ik helemaal klaargestoomd word voor mijn nieuwe rol als Cabin Attendant. Voordat het echt zover is ga ik nu eerst een paar dagen genieten van ontspanning, de Spaanse zon, lekker eten, mooie dingen en gezelligheid.

Op naar Valencia!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Jil (dinsdag, 14 maart 2017 06:46)

    Love the adventure! Enjoy!!!

  • #2

    Sophie (woensdag, 15 maart 2017 21:11)

    Blauw blauw blauw ik hou van jou ✈️✈️✈️��