Happy single

Valentijnsdag. Een dag waarop de liefde wordt 'gevierd'. Een dag voor setjes, voor verloofden en geheime liefdes. Een dag waarop ik iedere jaar weer hoop dat mijn brievenbus het niet meer houdt. Dat ik bij thuiskomst struikel over de pakketjes bij mijn achterdeur. Helaas.. Ook dit jaar weer een illusie armer. Wel werd ik op het werk anoniem verrast met een lief kaartje en een goddelijke reep Toni. Ook al vind ik Valentijnsdag maar iets commercieels, van deze aandacht kreeg ik wel een dikke glimlach!

Als je mij vroeger de vraag had gesteld hoe mijn toekomst er uit zou zien, dan had ik je waarschijnlijk verteld dat ik na het afronden van mijn studie wel een leuke vent tegen het lijf zou lopen. Voordat het al te serieus zou worden nog even de wijde wereld in zou trekken en het liefst zo jong mogelijk moeder zou worden. Want wat is er nou leuker dan samen met vriendinnen op hetzelfde moment aan een nieuwe fase in je leven beginnen? Inmiddels ben ik de 30 gepasseerd, ben ik de trotse tante van 4 prachtkids, stapt vriendin nummer 3 in het huwelijksbootje en ben ik al meerdere relaties verder. En van al mijn plannen? Daar is weinig van terecht gekomen. Of dat erg is? Nee hoor! Ik ben een happy single!

 

Als single heb ik een druk sociaal bestaan. Naast het fulltime werken en regelmatig sporten kom ik in de weekenden pas echt ‘tot leven’. En wat kan ik na een drukke werkweek uitkijken na een heerlijk glas wijn. Het liefst in goed gezelschap met lekker eten of gewoon gezellig in de kroeg. De meeste vriendinnen zitten in een hele andere fase, waardoor er van stappen maar weinig terecht komt. Voor mij heel onverstandig, want thuisblijven betekent stilstand en stilstand is achteruitgang. 'Single for life' is namelijk niet mijn illusie. Ondanks mijn goede voornemens beland ik in de weekenden met regelmaat op de bank. 


Ik ben een echte bourgondiër en denk 24 uur per dag aan eten. Ik vind het heerlijk om buiten de deur te eten, nieuwe dingen uit te proberen en uitgebreid voor vriendinnen te koken. Ook gaat er regelmatig een maaltijd heen en weer over de schutting, zodat m'n vrijgezelle buuf en ik een beetje variatie in de vriezer houden. Want in je eentje ga je toch al gauw voor iets eenvoudigs. Een mand vol dure boodschappen, uren in de keuken staan om het vervolgens in 3 minuten naar binnen te werken heeft niet echt mijn voorkeur. Niemand die je complimenteert met je kookkunsten en dan heb ik het nog niet over al die afwas achteraf. Op dit soort moment vliegt het mij soms opeens aan. Ga ik hem ooit tegenkomen? Natuurlijk verlang ook ik wel eens naar een ‘maatje voor het leven’. Iemand die je lekker in de watten legt, een trouwe vent, een luisterend oor, iemand met humor die daarnaast ook wat te vertellen heeft. Een man die je laat stralen en het beste in je naar boven haalt. Iemand waar je plannen mee kunt maken maar ook iemand die je op je plek zet en terecht wijst op je slechte gewoontes. 


Nu vele jaren verder, krijg ik sterk het vermoeden dat dit type man met uitsterven wordt bedreigd. Volgens mijn omgeving ben ik misschien wel te veeleisend. Terwijl ik zelf niet eens zou weten wat m'n eisen dan zouden zijn. Het enige dat ik zoek is 'het gevoel'. Want dat is toch wat je direct merkt als je de juiste persoon tegenkomt? Het is soms zo grappig dat mensen je ongevraagd goed-bedoelde adviezen geven: "Je moet wel eerst gelukkig zijn met jezelf voordat je het geluk met iemand kunt delen." Alsof alle mensen in een relatie helemaal ‘zelfbewust’ en ‘happy single’ waren toen zij de ware tegen het lijf liepen?! Nou, ik ben gelukkig en happy met 'mijzelf' dus dat is niet het probleem.

 

Over slechts drie weken begin ik aan een 'nieuw' leven (als single) in Utrecht. Al heb ik door mijn nieuwe baan weinig tijd voor het vrijgezellen bestaan, ik blijf er op vertrouwen dat geluk op een dag zo ineens je leven binnen kan komen wandelen. Allert blijven dus! Een zonde die ik dan ook niet bega: in mijn ‘thuis-outfit’ naar de plaatselijke supermarkt. 'Mister right' zou toch zomaar ineens achter je in de rij bij de kassa staan. Een slechte eerste indruk kun je nooit meer overdoen. Als straks ineens de ware op mijn stoep staat, weet ik niet of ik een gat in de lucht spring of hard weg ren. Want waar moet ik de tijd ineens vandaan halen? En daar gaat alle vrijheid! Dat wordt wel even schakelen... We gaan het zien. De man die ooit mijn hart denkt te veroveren, moet in ieder geval van goede huize komen!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Kris (dinsdag, 14 februari 2017 17:30)

  Echt heel erg leuk!

 • #2

  Jildou (dinsdag, 14 februari 2017 22:40)

  Ah heerlijk weg lezen �� Ik moet geloof ik zuinig zijn op m'n vent ;) ze bestaan echt!

 • #3

  Leo (woensdag, 15 februari 2017 06:54)

  Heerlijk om te lezen! En no worries; de man die jij zoekt is echt geen uitstervend ras....
  #valentijnsdagweeroverleefd