Dag Twente, hallo Utrecht

Als je besluit in het westen te gaan werken, is woonruimte zoeken buiten Twente een logische stap. Voor veel mensen in mijn omgeving een heftige beslissing, maar voor mij niet meer dan een leuke uitdaging! Uit het vertrouwde stappen is iets dat helemaal bij mij past en waar ik op dit moment erg naar uitkijk. Een eigen plek creëren in een stad met zoveel meer mogelijkheden. Geloof me niet verkeerd, want Hellendoorn is prachtig. Voor stelletjes en gezinnen. Als vrijgezel is het vooral erg rustig en biedt het weinig potentie. Ook al hou ik enorm van de mooie natuur, het 'ons kent ons' en mijn familie en vrienden die hier wonen, verhuizen is voor mij de juiste keuze op het juiste moment. Per 1 maart is het officieel: dag Hellendoorn, hallo Utrecht! 

Ik geniet nog iedere dag van mijn bijzondere huisje. Wonen in een monumentaal pand aan het mooiste straatje van Hellendoorn zie ik als een groot voorrecht. Ik ben er ook best een beetje trots op, ook al is het natuurlijk niet meer dan een huurovereenkomst wat ons bindt. Het huis is gebouwd in 1838 en sindsdien in gebruik geweest van de lokale hoefsmid. Na enige renovatie in 2013, is de oude smederij bewoonbaar geworden en omgetoverd tot mijn domein. Mijn plekje is klein maar ontzettend knus en alle oude details maken het huis een genot om in te wonen. Ik heb nooit de illusie gehad dat ik oud zou worden in dit huisje, maar heb wel gezegd dat ik er pas uit ga zodra ik er minstens zo'n mooi plekje voor terugkrijg. Dat maakt een zoektocht naar iets nieuws er natuurlijk niet makkelijker op...

Na heel wat speurwerk online, waarbij ik met mijn budget niet veel verder kom dan een zolderkamer, word ik via Facebook getipt over een leuke dame die per 1 maart op zoek is naar een huisgenoot. Terwijl ik toch echt iets voor mijzelf zoek, begin ik enthousiast te raken en zie ik ook de voordelen van een woning delen. Ik hou van mensen om me heen, kom terecht in een voor mij vreemde stad en als je eenmaal hebt samengewoond is alleen wonen wel erg kaal. Het betreft om een prachtige woning in Utrecht Oost, nabij het Wilhelminapark. Het leuke toeval is dat haar roots ook in het oosten van het land liggen, op nog geen 10 minuten rij-afstand van Hellendoorn. Ik besluit contact met haar op te nemen en een bezichtiging in te plannen. Vanaf het moment dat ze de voordeur voor mij opendoet, hebben we direct een klik en kletsen we ronduit. In gedachten heb ik het huis al volledig ingericht. Na meerdere bezichtigingen van andere geïnteresseerden, krijg ik het verlossende telefoontje van Kirsten dat ze het hartstikke leuk zou vinden als ik haar nieuwe huisgenoot wil worden. Daar hoef ik niet lang over na te denken!

Op 18 februari gaat de verhuizing naar Utrecht van start. Het 'klussen' beperkt zich gelukkig alleen tot een likje verf en daarna alles gezellig inrichten. En ook al zal ik m'n fijne plekje hier in Hellendoorn gaan missen, ik ben alvast begonnen met aftellen!

 

Smidshuis in 1838
Smidshuis in 1838

Commentaren: 2
  • #2

    Leoni (donderdag, 02 februari 2017 21:22)

    Zoooo leuk voor je schat! Maar.... We gaan je heel erg missen!

  • #1

    Ivonne (donderdag, 02 februari 2017 13:38)

    Amber, fijn dat je met veel plezier gewoo d hebt in Hellendoorn . Wel een hele bijzondere kennismaking met jouw nieuwe huisgenoot. Dan komt het vast goed daar. Succes met klussen en de verhuizing. En hoop dat je daar een geweldig thuis krijgt. Liefs Ivonne