Clumsy is my middle name

Ken je dat gevoel dat je denkt 'Neeee! Waarom doe ik altijd iets voordat ik nadenk? En waarom ben ik zo onhandig?' Voor mij is dat bijna dagelijkse kost. Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan herinnerd word hoe onhandig ik soms kan zijn. Ik denk dat ik er wel een boek over uit kan geven. Mijn vriendinnen praten ook altijd over een 'Amber actie' als ik iets onhandigs doe. In de Dikke van Dale staat de betekenis van kluns als volgt beschreven:

 

Kluns (de; m,v; meervoud: klunzen)
sufferd, knoeier, onhandig persoon

Tja.. dan komt de betekenis wel aardig overeen. Een professionele kluns dus. En daar moet je het dan maar mee doen. Al doen mijn onhandigheden het altijd goed op verjaardagen (wel jammer dat ik niet zelf diegene ben die ze vertelt!). Op het moment dat mij weer iets overkomt, wil ik het liefst heel hard wegrennen. Heel ver weg, gewoon, omdat ik me zo enorm geneer. Maar achteraf.. Dan lach ik er zelf ook hard om. Want het geeft echt niet:

 

...Als je het recept op het fornuis legt, per ongeluk het verkeerde gaspit aanzet en je recept in één vlam weg is. Je hebt het recept zo weer online gevonden!

 

...Als je een strijkijzer op je arm zet omdat je niet tevreden bent over het strijkresultaat. Die tweede graads brandwond doet even heel veel pijn, maar trekt wel een keer weer weg!

 

...Als je trouw naar je TomTom luistert en vervolgens op de verkeerde rijbaan rijdt. Je snapt eindelijk hoe het is om spookrijder te zijn. En die auto, tja die is zo weer omgedraaid!

 

...Als je de sleutels in het contact van je auto laat zitten en de deur vergrendeld achter je dichtgooit. Dan vraag je die aardige knul van de technische dienst toch even of die legaal je auto inbreekt!

 

Het geeft echt niet. En geloof mij, er zijn altijd ergere dingen. Je moet jezelf niet al te serieus nemen.Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Nienke (donderdag, 19 januari 2017 22:19)

  Vanmiddag bij de kassa in de supermarkt. Ik vroeg of ik de meneer voor mij even moest helpen met zijn boodschappen.. 'hij' draait zich om, je voelt het al aankomen.. het was een dame.. ok, waar is het gat in de grond...

 • #2

  Amber (donderdag, 19 januari 2017 22:40)

  Hahaha fantastisch Nienke! Heerlijk moment :)))

 • #3

  Jolien (vrijdag, 20 januari 2017 11:00)

  Iets met een blender en t deksel er niet goed op � Vallen over men eigen voeten voor de neus van een klant... Tom noemt t Jolien acties �� dikke kus!

 • #4

  Sharon (vrijdag, 20 januari 2017 12:41)

  Je beschrijft en kent jezelf heel goed. Vaak gehoord amber is soms ook z'n kluns � wel een mooie kluns�

 • #5

  Fieke (vrijdag, 20 januari 2017 13:27)

  Haha zo herkenbaar! 3 van de 4 zijn mij trouwens ook ooit overkomen. Ik ben meer het type dat altijd alles knoeit, kapot maakt, laat vallen en overal tegen aan loopt ;)

 • #6

  MirjaM (vrijdag, 20 januari 2017 16:24)

  Op mijn werk online inloggen voor wen vergadering, terwijl ik een urr darvoor nog had gelezen dat ie niet doorging.

  En mezelf maar afvragen waarom er zo weinig collega's ingelogd waren.

  *BlonT*

 • #7

  MirjaM (vrijdag, 20 januari 2017 16:25)

  Ehm... de berg spelfouten in bovenstaand bericht *DYAC*

 • #8

  Jildou (vrijdag, 20 januari 2017 21:51)

  Haha heerlijk schatje!