Vriendinnen met een missie

Ik denk dat vriendschap voor de meesten wel tot één van de belangrijkste dingen in het leven behoort. Dat geldt ook zeker voor mij. Want wat voel ik mij rijk met diegene die ik tot mijn vriendinnen mag rekenen. Sommigen spreek ik bijna dagelijks, wekelijks of sommigen zelfs maar een paar keer per jaar. En ook dan pakken we gelijk de draad weer op. Zolang je maar iets gemeenschappelijk hebt, want dat is naar mijn idee de basis van iedere vriendschap. Dezelfde liefde hebben voor lekker eten, een glaasje wijn en eindeloos bijkletsen. Samen dezelfde sport beoefenen of de passie voor mooie verre reizen delen. Een vriendschap omdat je qua persoon zó op elkaar lijkt, dat je veel in elkaar herkent en alleen bij een bepaalde gedachte al samen de slappe lach krijgt. Vriendinnen zijn er in alle soorten en maten en juist die combinatie maakt het zo leuk!

Een goed voorbeeld van een bijzondere vriendschap, is de vriendschap die tijdens mijn studie in Zwolle is ontstaan. Zij geboren en getogen in Friesland, ik in het mooie Twente. Inmiddels zijn we 14 jaar verder, woont zij in het zuiden van het land, ik nog steeds in Twente en is onze vriendschap nog net zo hecht. Of misschien wel hechter. Op de één of andere manier raken wij samen vaak in bijzondere situaties verwikkeld en komen we op de gekste plekken terecht. Het begon met zes avontuurlijke maanden in Turkije, werkende als reisleidster, waar we met onze retro scooters hèt gevaar van Alanya vormden. Een 24-uurs trip naar Parijs, de stad van de liefde. Drie weken samen backpacken door Thailand, als afsluiting van mijn lange reis Down Under. Een hilarische week kamperen op een sloep op de Friese meren. Tweemaal solliciteren naar een plekje in het Holland Heineken House, waarmee zij zelfs een plekje op de Winterspelen in Sochi heeft bemachtigd. Samen op de bonnefooi naar Frankrijk, waar we genieten van een gratis verblijf, inclusief diner en een bezoek aan de paardenraces. En vorige zomer, tijdens de Tour de France, zaten we samen met een dikke glimlach in de eerste auto's van de Karavaan op weg naar Neeltje Jans. Wat een belevenis was dat! En vandaag, vandaag staan we mede dankzij deze ervaring, samen als hostess op het Sportgala van NOC*NSF!

 

Tijdens het Sportgala worden in de RAI in Amsterdam de sportprijzen verdeeld. Een fantastisch event om deel van uit te mogen maken. Als gastvrouw verwelkomen wij de sporters en familieleden, eregasten en vele andere betrokkenen uit de sport- en televisiewereld. We staan oog in oog met prachtige winnaars en wat zijn ze allemaal mooi. Vooral de zusjes Wevers schitteren op de rode loper. Als de laatste gasten binnendruppelen en alle tickets zijn gescand, zit onze taak als hostess er weer op. Maar onze taak om vrijkaarten voor het gala te bemachtigen is gestart! Binnen een kwartier is onze missie geslaagd en zitten wij vol trots op de laatste lege stoelen in de zaal, klaar voor de live uitzending. En als we dan toch al zover zijn gekomen, waarom dan niet iets meesnoepen van de afterparty! Met een groot glas Gin Tonic lopen we rond tussen de gasten en genieten we van al het moois. Dit is toch wel het toetje op de avond!

 

Avonden als deze zijn zo passend voor onze vriendschap. Continu samen op zoek naar nieuwe ervaringen, avontuur en niets wat ons ervan weerhoudt. Sommigen noemen ons naïef, wij zien het meer als lef hebben en een gokje durven wagen!


Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Leonie Bruggeman (donderdag, 22 december 2016 23:42)

  Gaaf Amber, vind het leuk om je verhalen te lezen! Ben benieuwd naar de rest van al je belevenissen

 • #2

  Jildou (vrijdag, 23 december 2016 07:07)

  ❤️️

 • #3

  Janick (vrijdag, 23 december 2016 21:44)

  Leukerd!

 • #4

  Mark (dinsdag, 14 februari 2017 22:33)

  Gaaf zeg!