If you're going to San Francisco..

Na een vlucht van ruim 6 uur landen we op San Francisco Airport. De komende drie dagen verblijven we in een klein stadje genaamd Mountain View, gelegen tussen San José en San Francisco. We verblijven bij Henk-Jan z'n nicht Chantal en haar man Robbie, die hier kortgeleden naartoe zijn geëmigreerd. Ze huren een prachtig appartement met een extra slaapkamer en badkamer voor gasten! Het appartement is onderdeel van een luxe complex met een eigen fitness en zwembad! De komende dagen gaan we samen met Chantal, Robbie en een vriend van Robby genaamd Pieter, de omgeving ontdekken.

Nadat we Robby hebben afgezet bij z'n werk zijn we uitgebreid wezen lunchen met Chantal. Erg leuk om haar op deze manier te mogen ontmoeten! In de avond ontmoeten we Robby in San Jose waar we heerlijk eten bij één van de beste Braziliaans restaurants. Het draait hier allemaal om 't viltje: de ene zijde rood en de andere zijde is groen. Zodra je hem op groen draait, staat er drie man sterk aan je tafel om met heerlijk vlees die ze ter plekke afsnijden van 't spit. De mannen hebben uiteindelijk bijna een kilo vlees per persoon opgegeten. Chantal en ik hebben het maar bij de saladebar gelaten, die was namelijk al mega uitgebreid en lekker! Midden in 't centrum stond de auto van Back to the future, genaamd Delorian, geparkeerd. Eigenaar Ronny met z'n grote bos afro-haar wilde graag even met ons op de foto. En ik mocht zelfs z'n haar even aanraken ;).

 

Bij een bezoek aan San Francisco moet je over de Golden Gate Bridge hebben gefietst. Bij de verhuurmaatschappij krijg je standaard een introductie over fietsen. Die zijn wij natuurlijk niet nodig, 'we are freaky deaky Dutch!' Om de Amerikanen te overtuigen toch maar ff een testritje gedaan! Henk-Jan slaagde met een 9 door met gierende banden de garage uit te fietsen. Personeel raakte compleet van slag! Maar fietsen verhuren aan Chinezen? Niet doen! Chinezen op twee wielen zijn namelijk levensgevaarlijk. Na een prachtige rit over de Golden Gate Bridge kwam Chantal met een briljant idee, namelijk een helling van 10% beklimmen. Het klimmen werd gelijk beloond met een fenomenaal uitzicht over San Francisco en de route die we zojuist hadden afgelegd. Na een paar uur fietsen de calorieën maar weer aangevuld bij een bezoek aan de Chocolade Factory. We genoten van overheerlijke warme chocolademelk en een zak chocolade van 40 gram chocola, welke we voor maar liefst 16 USD hadden aangeschaft. We hebben onszelf helemaal misselijk gegeten. Waar je ook komt, New York of San Francisco : je voelt je als een kind in een snoepwinkel, alles is één grote beleving. San Francisco is dè stad om te shoppen! Geweldig ingerichte shops als All stars, Nike, Abercrombi & Fitch, Victoria Secret en natuurljk Apple, waar deze week de IPhone 6-gekte is losgebarsten! Bij Nike en All Stars kun je een eigen paar schoenen 'specializen'! Ook brengen we een bezoekje aan Wholefoods, een supermarkt vol met biologisch eten. Duur maar ontzettend lekker!

Een bezoek aan de gevangenis Alcatraz staat hoog op ons lijstje! Het was indrukwekkend vanaf de eerste stap die we binnen zette. "If you break the rules you go to prison, if you break the prison rules you go to Alcatraz." We hebben ons rond laten leiden door een audiosysteem. Super interessant, zeker na 't zien van de film 'Escape from Alcatraz'! Na de vakantie maar weer eens kijken! Na het bezoekje aan Alcatraz bezoeken we Fishermans Wharf, de haven van San Fransisco. Hier genieten we van de drukte en overheerlijke fish&chips! Om de laatste dag goed af te sluiten hebben we de Cheesecake Factory bezocht en uiteraard vette cheesecakes gescoord! Helaas alweer de laatste avond van drie fantastische dagen. We hebben genoten van 't prachtige SF en de gezelligheid & enorme gastvrijheid van Chantal en Robbie.

Een kleine week voor vertrek is Henk-Jan z'n rugzak inclusief inhoud 'verdwenen'. Ontzettend balen. Helemaal als blijkt dat ook z'n rijbewijs er in zat! Henk-Jan maakt zich niet snel druk, want alleskomtgoed.nl! Helaas gaat die vlieger niet altijd op. Met spoed (24 uur voor vertrek) een nieuwe aangevraagd, zodat deze de volgende dag nagestuurd kon worden naar San Francisco. Inmiddels is ons verblijf in San Francisco ten einde en blijkt z'n rijbewijs nog steeds in Geesteren te liggen.. Ach, geen structuur is ook structuur. Voor de komende week: the road is mine! Maar eens laten zien dat vrouwen prima kunnen rijden!Reactie schrijven

Commentaren: 0