Amazing New York

Na een uitstekende vlucht met KLM arriveren we lokale tijd om 11 uur op onze eerste plaats van bestemming: New York City! Om onze trip gelijk in de juiste stemming te starten besluiten we onszelf op een dikke vette donut te trakteren. Dik en vet zijn ze zeker. Als we zien dat ze maar liefst 500 (!) calorieën bevatten is onze trek spontaan voorbij. We nemen een taxi naar Hotel Roosevelt, gelegen in het hart van Manhattan. De ideale uitvalsbasis en op loopafstand van alle grote bezienswaardigheden. Het is alleen wel de duurste plek om te overnachten. Bij binnenkomst vallen onze monden dan ook beide open.. Dit is echt TE chique! Werken bij een reisorganisatie brengt je nog eens ergens ;)! Al passen wij totaal niet in 't interieur, we voelen ons gelijk helemaal thuis. We kiezen één van de 6 liften op een rij en knallen binnen een paar seconden naar de 15e etage. Koffers naar de kamer, gympen aan en go!

 

Welkom in New York, the city that never sleeps! Ditmaal niet alleen de city. Het tijdsverschil en onze enthousiasme om zoveel mogelijk te zien in 3 dagen, zorgen ervoor dat we uiteindelijk al 24 uur wakker zijn. Vooruit nog één drankje op Times Square en dan toch lekker richting ons 'bedje'. Het kingsize bed heeft ondanks z'n afmetingen meer kussens dan ruimte om te liggen. Tijd voor een belangrijke keuze: man eruit of kussens eruit? Dit is de eerste van totaal 18 nachten, dus toch maar 't laatste!

 

De volgende dag zijn we beide al mega vroeg wakker. Klaar voor een nieuwe dag met veel mooie dingen! Het is hartstikke Amerikaans om voor het ontbijt de deur uit te gaan. Ook wij scoren iedere ochtend een 'coffee-to-go' bij één van de vele Starbucks die New York rijk is en kopen broodjes gebakken ei met bacon op de hoek van de straat. We lopen richting Central Park waar we in 't zonnetje van ons ontbijt genieten. Central Park is niet zomaar een park. Het park heeft een lengte van maar liefst 14 km (!). Een schitterende plek om lekker door te wandelen, te joggen of ongegeneerd mensen te kijken. Henk-Jan stelt voor om over een hek te klimmen van 2 meter hoogte. Mensen die mij een beetje kennen zouden dit geen verstandige keuze vinden. Mee eens. En toch doe ik het. SPIJT. De stof van m'n broekje blijft haken aan de bovenzijde van t hek, met als gevolg dat ik de rest van de dag met m'n blote billen door New York heb gelopen. Gênant? Valt mee. Voordat mensen je nastaren in deze stad moet je het wel heel bont maken. Nadat de zon onder is bezoeken we het Empire State Building. Op 443 meter hoogte genieten we van een adembenemend uitzicht over New York. Je kunt helemaal rond lopen, zodat je geheel Manhattan ziet liggen. Wat een stad! Verder is New York natuurlijk een shopwalhalla! Alles is hier in XL-formaat en de bekende shops moet je gezien hebben. De Victoria Secret en de Nike-store en zijn een belevenis om rond te kijken. Je kunt bij veel van de grote sportmerken je eigen paar sneakers laten customizen. In New York kun je de dollars flink laten rollen! 

 

De afgelopen dagen hebben we drie keer de marathon van New York gelopen. Van 's ochtends 8:30 tot middernacht lopen we stevig door en zien we in korte tijd heel veel van deze indrukwekkende stad. New York is geografisch gezien heel handig opgedeeld in blokken, waardoor je afstanden automatisch inschat aan de hand van het aantal blokken. Het lijkt alsof alles redelijk goed te lopen is maar dat valt in de praktijk toch net even tegen. Halverwege dag 3 voel ik elke spier in mijn lijf en vooral in mijn benen. Gelukkig kan ik Henk-Jan dit keer overhalen om voor een bezoekje aan Brooklyn de metro te nemen. Vanaf daar lopen we over de Brooklyn Bridge terug richting het Financial Center. Daar bezoeken we het 9/11 Memorial. Kippenvel.. We brengen vervolgens een bezoek aan Little Italy en China Town, waar we vooral genieten van lekker eten. Nadat we een Amerikaanse versie van de oliebol hebben gescoord (Oreo-koekje in beslag) kan Henk-Jan het niet laten om even flink te niezen in z'n met poedersuiker bestrooide oliebol. We proesten 't uit als we over onze schouder een dame als een malle haar borsten zien schoonvegen.


We nemen voor de laatste keer de metro naar 't Yankee Stadion waar we twee tickets scoren voor een wedstrijd tegen de Canadese club: Toronto Blue Jay. Wat een beleving! Het uitje waar veel Amerikaanse gezinnen zich volproppen met alle soorten fastfood dat je voor handen hebt in 't stadion. En dat is best veel! Popcorn, liters cola, broodje hotdog en hamburgers. En dan natuurlijk allemaal in XLL-size. We zitten in de bovenste ring en genieten van 't sfeertje en snaaien lekker mee. Amerikaanser dan dit kan bijna niet! Op de allerlaatste slag ook nog de Yankees zien winnen met 1 punt verschil is natuurlijk helemaal top! Henk-Jan is mega enthousiast en en rent richting 't veld, waar godzijdank geen beveiliger is te zien! Met de metro reizen we terug naar Manhattan, we bezoeken nog snel Times Square en dan toch echt naar bed. Om 5 AM krijgen we een wake-up call vanwege onze vlucht naar San Francisco.

 

Drie fantastische dagen om de trip door de USA mee te starten!

 Reactie schrijven

Commentaren: 0